Kategorier
Artiklar

William Clauson är han med mustaschen

Magnus Nilsson)Jaha, då har jag träffat legenden William Clauson. Den ”förlorade sonen”, som i Sverige under lång tid reducerats till ett vagt rykte, spelade på Solnadals värdshus igår och idag. Utan annonsering var båda kvällarna utsålda. Genom kontakt med Williams yngste son, Patrick Clauson, lyckades jag få en pratstund med William före spelningen ikväll. Självklart kommer intervjun på Sunkits webbplats så småningom.

Vi har ju redan en längre artikel om William Clauson, så min tanke var mest att komplettera med vad som hänt sedan han lämnade Sverige 1975. Min insats kanske inte går till historien (det kändes att det var länge sedan jag intervjuade någon senast), men lite matnyttigt kom fram. Inte minst hade det känts trist att missa tillfället att träffa William Clauson… Som det ofta är med de artister vi skriver om på Sunkits webbplats, så är vi ganska ensamma auktoriteter på området.

Det visade sig att William har en egen webbplats: www.williamclauson.com. Han är också i färd med att ge ut många av sina gamla inspelningar på cd. Dessutom lär det dyka upp nya inspelningar, vilket verkar spännande.

William är gammal kompis med Sven-Bertil Taube, och han har ju fått ett uppsving hos yngre generationer på senare tid. Kanske väntar en renässans även för William Clauson?

Mer då? Ja, William Clauson är oväntat lång, skulle tippa på straxt under 185 cm. Han röker cigarr. Han har snirklig mustasch och bär stor cowboyhatt. Très cool. Är det månne William Clauson som Thore Callmars Orkester sjunger om i klassikern Mustaschen?

Av Magnus Nilsson

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju − fem =