Vanliga frågor

Vi får en hel del frågor till Sunkit. Kanske du hittar svaret på vad du undrar över här… Vanliga frågor och vanliga svar.

När startade klubben Sunkit?

Klubben Sunkit såg världens ljus den 4 mars 1996 på restaurangen Bröderna Olssons i Stockholm. Discjockeyer var grundarna Burt von Bolton och Magnus ”Ny-Magnum” Nilsson.

Kan man bli medlem i Sunkit?

Sunkit är inte en förening. Sunkit är en musikklubb, i bemärkelsen klubb som i nattklubb. Med begreppet klubb menar vi att vi som står bakom Sunkit spelar skivor i en bar vid ett bestämt tillfälle och att människor kommer dit för att lyssna på musiken och umgås.

Jag letar efter en särskild låt – kan ni hjälpa mig?

Du kan kontakta oss och fråga, men du kommer säkert att få ett snabbare och bättre svar i något forum för musiknördar.

Jag letar efter en särskild låt på mp3 – kan ni hjälpa mig?

Nej, Sunkit kan inte dela mp3-filer.

Var kan man köpa skivor med sunkadelisk musik?

Bästa stället att leta efter sunkadelisk, svajig och udda musik är på loppmarknader. Få skivor i genren köps in av skivbörsar (om de inte är erkända rariteter, då priset åker i höjden). Ytterst få av de låtar som är hits hos Sunkit har getts ut på skiva igen. En hel del kan du hitta på auktionssajter som Tradera (där kan man hitta en hel del, faktiskt).

Vilka är det som spelar ”Jasså du, man ska bli farsa”?

Låten är skriven av Peter Himmelstrand och framförs av Paul Dennis på LP:n Paul Dennis. Utgiven 1975 på EMI. Den är relativt vanlig på loppmarknader.

Vilka står bakom Sunkit?

Sunkit drivs av Burt von Bolton och Magnus ”Ny-Magnum” Nilsson sedan starten 1996, som klubb och webbplats – och under en tid även som radioprogram på nu nedlagda Radio.se.

Hur finansieras Sunkit?

Inte alls, Sunkit drivs ideellt.