Om Sunkit

Sunkit är en klubb och en webbtidning med fokus på udda och bortglömd populärmusik. Sunkit startades av Burt von Bolton och Magnus ”Ny-Magnum” Nilsson i mars 1996.

Sunkit startade den 4 mars 1996 som en källarklubb på restaurangen Bröderna Olssons i Stockholm. Sedan 2014 har vi huserat på först Södra Teatern i Stockholm, sedan åter på Bröderna Olssons för att nu återfinnas på Bonden Bar på Bondegatan 1 i Stockholm.

Uppdatering

Under pandemin ligger vi lågt med klubbverksamhet. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att hålla dig à jour med vad som händer.

Vi har sedan början lyft fram och spelat skivor med artister vars alster man brukar kunna hitta på loppmarknader och i rea-backar. Om ens där. Artister som kanske inte håller måttet för vad som brukar kallas för bra, men som har andra kvaliteter. Öppenhet, fantasi, engagemang, drömmar – det är egenskaper som löper som en röd tråd genom den stil som idag kallas sunkadelica eller ”Sunkit-musik”.

Vi höll liv i källarklubben under femton år, 1996-2011. Efter sporadiska uppvaknanden återuppstod Sunkit den 2 oktober 2014, då på Södra Teatern i Stockholm. Eftersom vi genomförde åtminstone något evenemang varje år under perioden då vi hade ”lagt av”, så kan man konstatera att epoken från 1996 och framåt är obruten.

Nu har vi klubb på Bonden Bar den första torsdagen varannan månad (alltså i februari, april, juni, augusti, oktober och december). Du är förstås varmt välkommen.

Med reservation för förändringar.

Foto

Fotot på Magnus Nilsson och Burt von Bolton är taget av Casper Hedberg. Används med benäget tillstånd från fotografen.