Kategorier
Artiklar

Sunkits spellistor på Spotify

Särskilt i tider då det är långt mellan klubbkvällarna kan det vara bra att kunna spisa sunkadelisk musik i det egna hemmet. Nu börjar Sunkit sätta ihop spellistor på Spotify.

Mycket har hänt sedan Sunkit släppte in de första gästerna nedför trappan till källaren på Bröderna Olssons i Stockholm – för snart 25 år sedan. Då var det fortfarande avgörande att ha fysiska exemplar av de skivor vi spelade, eller åtminstone fysiska kopior på knastriga kassetter. Inte sällan gjorde de knastriga kassetternas kvalitet musiken mer obskyr än den i rättvisas namn faktiskt var.

Nåväl, idag hittar man ganska mycket udda och bortglömd populärmusik i sin egen dator. Om någon som sitter på rättigheterna till gamla skivor också mäktat med att digitalisera dem, så kan man göra verkliga fynd i den ständigt strömmande strömningsfloden.

Genom åren har den vanligaste frågan vi fått varit denna: var hittar ni alla låtar? Dags att vi vrider strålkastarens sken mot det som idag är enkelt att komma åt.

Från och med idag lägger vi upp spellistor på Spotify. Åtminstone en mixtur i sunkadelisk anda i månaden lär det bli. Räkna också med att vi kommer att sticka emellan med ett och annat tema som är utöver det vanliga.

Här hittar du vår första officiella spellista på Spotify.

Följ oss på Spotify, så missar du inget udda eller bortglömt.

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − fjorton =