Kategorier
Klubb

Sunkit på Debaser den 1 maj med jesuspop och Amanda Joacimsdotter

Bered dig på en strålande kväll med Sunkit, gäst-DJ Amanda Joacimsdotter och en rejäl dos jesuspop. Vi ses och hörs på Sunkit på Debaser den 1 maj.

Jesuspop? Har du någonsin hängt runt skivbackarna på en loppmarknad, så har du garanterat mött åtminstone delar av den populariserade kristna musiken som spreds – ofta i ganska stora upplagor – i det som kan kallas för väckelserörelsen. Kvaliteten på musiken kunde skifta. Det är ju ingen hemlighet att frikyrkan har rymt och rymmer många skickliga musiker; samtidigt var under lång tid budskapet – och ärendet – långt viktigare än att själva utförandet. De unga i frikyrkan fick snabbt lämna församlingens hobbyrum för att ge sig ut på gator och torg – som populärmusikaliska team. Den här ivern att väcka världen med ”världsliga toner” gav också utrymme för rockband, psykedeliska band och helt oanade konstellationer. Bland mycket dussinmusik (med ofta intressanta omslag) döljer sig en hel del högoktanig musikalisk upplevelse.

Det är den musiken som Carl-Henrik Olsson och Stefan Kéry skildrar i sin sprillans nya, tegelstenstjocka och tvåspråkiga bok Grammofonmissionen – Swedish Jesus Music Aesthetics 1960-1990 (Subliminal Sounds). Måndagen den 1 maj 2023 kommer de till Sunkit och presenterar boken. De kommer med stor sannolikhet också att välja några favoriter ur den digra skörden av jesuspop och spela upp för oss.

Dessutom hälsar vi Amanda Joacimsdotter välkommen som gäst-DJ. Amanda har länge hängt på klubben och visar upp en egen take på sunkadelica, som inte kommer att göra någon besviken!

Om som om det inte vore nog, så får du naturligtvis uppleva närvaron av Sunkits grundare Burt von Bolton och Magnus ”Ny-Magnum” Nilsson, som väljer och vrakar bland harmonier och disharmonier.

Varmt välkommen till Sunkit den 1 maj!

Tid

Måndag den 1 maj 2023, klockan 17:00 – 23:00. Restaurangen öppnar 17:00, vi spelar skivor från 18:00.

Plats

Bar Brooklyn, Debaser, Hornstulls strand 4, Stockholm. Närmaste tunnelbana är Hornstull.

Övrigt

18 års åldersgräns, fri entré. Reservation för förändringar.

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.

Ett svar på ”Sunkit på Debaser den 1 maj med jesuspop och Amanda Joacimsdotter”

Det hände sig också att regelrätta dansband i bibeltäta nejder fick ha några frikyrkliga slagdängor på repertoaren. Det unga västsvenska bandet Bosses Team kunde till exempel i bra fungerande valstakt sjunga ”Barnatro, barnatrooo…Till Himmelen du är en gyllne bro” om de plötsligt fått se föräldrarnas goda vänner klockaren eller diakonissan i danslokalen. Missförstå mig inte, jag tycker det var toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − fem =