Kategorier
Klubb

Sunkit hyllar svensk schlager med Ekmansällskapet och Vax Records

Den 29 januari 2015 slår Sunkit sig samman med Ekmansällskapet och Vax Records i en hyllning till den svenska schlagerns ursprung. En kväll som sammanfaller med att skivboxen Så började det släpps. Vi ses på Södra Teatern!

Även en legend har sin början någonstans. Med den nya skivboxen Så började det presenteras den svenska schlagerns kungligheter med sina första inspelningar. 43 artister från Ernst Rolfs debut 1910 fram till Jan Malmsjös 1958. Däremellan allt från Little Gerhard och Povel Ramel till Anita Lindblom och Zarah Leander.

Visste du att Monica Zetterlund debuterade på vykortsskivor av papp inspelade i Köpenhamn 1957 – under pseudonymen Eva Norén? Dessa inspelningar blir nu för första gången utgivna på riktig skiva!

I samband med att boxen släpps så passar vi på att hylla svensk schlager med en generationsövergripande klubbkväll. Schlager ska inte samla damm, den ska firas med ett glas champagne (eller alkoholfritt alternativ) i glada vänners lag – och den ska tala till ditt hjärta!

Missa inte detta tillfälle att mingla med originalartister, nostalgiker och klubbkids.

Så började det – en hyllning till svensk schlager är ett samarbete mellan Ekmansällskapet, Sunkit och Vax Records. Och Södra Teatern, förstås.

Tid

Torsdagen den 29 januari 2015, klockan 19:00 – 01:00.

Plats

Södra Bar, Södra Teatern, Mosebacke Torg 1-3, Stockholm.

Övrigt

Fri entré. Åldersgräns: 18 år.

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.

2 svar på ”Sunkit hyllar svensk schlager med Ekmansällskapet och Vax Records”

hittade ett sådant på loppis på 90 talet ” love letters in the sand” eva noren , var ju van vid okända namn på kända låtar sedan tex galaklubbens EP skivor som jag har ett antal av ( på dem är det ju oftast studiomusiker som på skivorna fått namn stort sett tagna ur luften) men denna eva noren lät tusan så likt monica zetterlund …. tillfällighet sa jag ,och lade in skivan i en bok bland andra vykortsskivor tex little gerhard …
kan ev ha någon mer hon lär ha gjort 4st

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × tre =