Margaretha Falkudd med familj och vän

Det fanns en tid innan allmän tillgång till internet, då de missförstådda tydde sig till stencilapparater och telefonsvarare. Vi minns Margaretha Falkudd – sanningens röst på den kriminella telefonsvararen.

Ännu finns några tappra kvar, de som sprider sitt evangelium (eller annat budskap) med intalade telefonmeddelanden som instrument. Men inte är det som förr, då telefonsvararen visserligen var en exklusiv apparat, men ett effektivt sätt att finnas tillgänglig för var person… som en primitiv förlaga till bloggen. Fram till 1990-talet fanns åtskilliga nummer att ringa, ofta av religiös natur och oftast av det lite stolligare slaget.

Men ingen hade samma kaliber som telefonsvararen hemma hos Margaretha Falkudd.

Så här kunde det låta:

Sanningens röst, Sveriges samvete, Margaretha Falkudd, 710 15 Vintrosa, Örebro: Gift renlevnadskvinna utan sex, lyx eller last.

Margaretha Falkudd var fram till senare hälften av 1980-talet den tokkristna tokhögerns tokigaste förkunnare. Hon spelade in dagliga budskap från hemmet i Vintrosa utanför Örebro. Korta – kanske improviserade – brottstycken ur hennes mycket upprörda tankeflod. Hon började med sina budskap i svararen 1977, som ett direkt svar på att hennes insändare refuserades i tidningarna.

Margaretha Falkudds främsta merit var att hon hade fått sparken från sitt arbete som lärare på Markbackens skola i Örebro. Naturligtvis var hon ytterst förbittrad över detta avskedande och anklagade skolan och myndigheterna för att ha förföljt henne på grund av hennes ”kristna värderingar” , vilket i just detta fall förefaller helt rimligt. Uppgifter gör gällande att hon fick sparken den 13 december 1971, dvs. på luciadagen. Och Margaretha var inte sen med att identifiera sig med martyren Sankta Lucia.

Det centrala i Margarethas förkunnelse var föraktet och förhärligandet. Föraktet för ”det svaga”, förhärligandet av ”det starka” (oftast hon själv).

I meddelandena uttryckte Margaretha sig starkt nedsättande mot i det närmaste allt och alla , men i synnerhet mot tecken på svaghet, ofta i besynnerliga rashygieniska och kvinnofientliga ordalag. Det kunde låta så här (fritt ur minnet):

Du kvinna med bystmått över 90; föd ditt a-barn idag!

Det här med bystmått var också något som återkom i Falkudds svada; en kvinna utan en stor byst var inte kapabel att avla fram barn som det var något med. Självfallet var hon själv ytterst välutrustad på den fronten (”Byst 110, bäcken 100”), något som hon gärna och ofta visade upp på de vykort hon spred. Margaretha är ofta fotograferad i åtsittande t-shirt eller bikini!

Obekräftade uppgifter gör gällande att den utlösande orsaken till att Maggan fick sparken var att hon hade visat sina elever hur en sund, sann och ren kropp skulle se ut. Så att säga live

Byst och bäcken under 90 centimeter är dekadans!

Ofta uppkom ”predikningarna” av något som Maggan upprörts av på teve. Jag glömmer aldrig då hon under ett handikapp-OS spydde sin galla över ”dessa undermänniskor”, som tydligen helt saknade värde i hennes ögon.

Familjen Falkudd, delvis på cykel.

Vid sidan av telefonsvararen var vykorten hennes kanal ut i världen. Och dessa spred hon redan från det tidiga 1970-talet. Här möter vi Margaretha som den ”prominenta praktkvinnan”, ofta intill sitt a-barn till son på cykel, sin make Gerhard Falkudd (som ser ut att ha en Buttericks-peruk på sig och som ofta fick sätta sitt namn under brev som fru Falkudd uppenbart dikterat, kanske för att påvisa bredden i rörelsen) och budskapet här är oftast sundhet; mot bilen och för cykeln, för bibeln och mot mammon, för sundhet och mot porren (”Porren bort” är ett underbart slagord från falkuddarnas t-shirts). Under 1980-talet använde Maggan samma kort, men ibland är nya budskap klistrade ovanpå de gamla texterna.

Ut med utlänningar, homosexuella och andra kriminella ur vårt Sverige!

I mitten av 1980-talet bildade Margaretha Falkudd Svenska Patriotpartiet, som i det då aktuella riksdagsvalet erhöll tre (3) röster. På ett vykort kan man läsa partiets raka program:

”Svenska Patriotpartiet SPP vill att

 • Sverige åter ska bli KRISTET med BIBELN och 10 GUDS BUD som RÄTTESNÖRE i skola, hem och samhälle.
 • ALLA ska behöva betala ENDAST 1/3 av lönen i skatt. Inga avdrag eller bidrag och därför ingen rundgång.
 • ALLA GIFTER inom jordbruk och annorstädes ska STOPPAS – NU! SKYDDA människor, djur och natur! Lantbruksmaskiner ska ägas av byalag.
 • VIVISEKTION och andra DJURPLÅGERIER såsom trånga burar och bås, travlopp, nöjesjakt och nöjesfiske osv. ska FÖRBJUDAS.
 • ALL SPRITTILLVERKNING och därtill TOBAK ska STOPPAS och NARKOTIKA KRIMINALISERAS tillika med ABORT, INCEST, HOMOSEX o dyl.
 • ’SUND SJÄL I SUND KROPP’ ska utgöra MOTTOT för ett KRISTET, VÄLUTVECKLAT, INTELLIGENT och STRÅLANDE, SVENSKT A-FOLK utan laster, lyx och dekadens.
 • UTLÄNNINGSINVASIONEN MÅSTE NU OVILLKORLIGEN STOPPAS! Det är varje människas ABSOLUTA PLIKT att arbeta i sitt anletes svett i sitt EGET land för sitt EGET folk, även då det gäller LIVET!
 • SVERIGE SKA VARA SVENSKT, Grekland grekiskt osv.”

Ja, Margaretha Falkudd fick en att baxna. Fem till sju dagar i veckan, året runt.

Bibel och sexualitet, undermänniskor och a-barn… Nog var hon något extra, Margaretha Falkudd – kvinnan som skröt med att hon och hennes man haft sexuellt umgänge blott en gång (i syfte att skapa parets son). I en insändare skriver hon om sonen (som bisats till en hyllning till sig själv):

… och som födde ett barn på över 4 kg, som sprang vid 7 mån, cyklade vid 2 år, läste, skrev, räknade vid 3 år och blev rikskänd vid 5 år och 9-milslopp på cykel osv. Och som naturligtvis föddes lätt och ammades i 6 månader.

Det här med maken är ytterst intressant. Ärligt talat ser han oerhört kuvad ut på vykorten och han fick ofta verka som bulvan i insändarspalterna, där han ibland ägnade sig åt att berömma sin fru. Margaretha å sin sida framhöll gärna att maken cyklade över tusen mil varje år, i ur och skur till och från sitt arbete som typograf. En elak tanke föds kring anledningen bakom att Gerhard höll sig på vägarna.

Men cyklade Gerhard Falkudd verkligen så mycket? Flera källor vill göra gällande att maken tog sin cykel på morgonen, cyklade ned till ”stora vägen”, gömde hojen i ett buskage och blev upplockad i arbetskamraternas bil! Det är naturligtvis bara ett rykte, men ett härligt rykte!

I ett brev berättar Per Sjöstrand:

1998 råkade jag på en middag hamna bredvid en tjej som bodde i Vintrosa och hon berättade en helt annan historia: Det var mycket riktigt så att Margaretha skulle ha sin make att cykla i alla väder. Men då makens arbetskamrater tyckte så synd om Gerhard, så ordnade de det så att han fick cykla en liten bit ut från samhället. Där kunde han lägga cykeln i ett dike och bli upphämtad av kollegerna.

1987 blev Margaretha Falkudd åtalad för hets mot folkgrupp, hon blev dömd till dagsböter och – hör och häpna – telefonsvararen togs i beslag. Det blev slutet på epoken ”Sanningens röst, Sveriges samvete”.

Paret Falkudd verkar ha slagit av på takten på ålderns höst. Som sanna naturvänner stred de ofta för det sunda, naturliga och rena. Men inte var det samma svada 1999, då man i en insändare kunde läsa:

Låt rådjuren leva!
Rådjuren ska inte avlivas. Hade vi massor med blommor och frukt så skulle de få äta hur mycket de kunde. De är så vackra. Vi älskar att se på dem!
Margaretha och Gerhard Falkudd (Vintrosa)

Anna Margaretha Falkudd föddes den 5 april 1928. Hon avled i maj 2001, 73 år gammal. Samma år flyttade Gerhard Falkudd (född den 15 juli 1927) till Kumla. Sonen Mikael lär befinna sig i USA.

Inga Lindén minns familjen från ett teveprogram i mitten av 1980-talet:

En gång såg jag henne på teve. Hon poserade med sin man i hemmet och så intervjuade de sonen (a-barnet), som hade flyttat hemifrån och fått barn. De frågade bland annat om hur det kändes att vara ett a-barn och om han upplevde sig som ett a-barn.

Jag minns att han själv inte tyckte att det var något speciellt med honom och att det där med a-barn fick (med all respekt) Margaretha stå för. Han satt i sin soffa i vardagsrummet med bebis och flickvän och om jag inte minns fel så hade han en flagga uppspänd på väggen ovanför soffan.

Jag avslutar denna lilla exposé över Margaretha Falkudds liv och gärning med ett arketypiskt citat från hennes telefonsvarare:

Alla dessa bögar och bögor…

Denna artikel är ursprungligen publicerad 2004-06-03. En större uppdatering gjordes 2008-03-05.

Lyssna på Margaretha Falkudd

Genom Stefan Odestedts hjälpsamma hand kan vi erbjuda några smakprov på hur Margaretha Falkudd lät i sin glans dagar.

Vi vill varna för mycket starka inslag. Hon är svårsmält, så lyssna på egen risk.

Och snälla, länka gärna hit, men publicera inte ljudfilerna på annan plats. Okej?

 1. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1985-05-02
 2. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1985-05-31
 3. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1985-07-03
 4. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1985-07-04
 5. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1985-07-14
 6. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1985-07-19
 7. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1987-04-01
 8. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1984-11-28
 9. Margaretha Falkudds telefonsvarare, okänt
 10. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1984-12-17
 11. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1985-01-03
 12. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1985-02-07
 13. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1985-02-25
 14. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1985-03-06
 15. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1985-03-20
 16. Margaretha Falkudds telefonsvarare 1985-03-28

Tack till tipsare

Stort tack till Anna-Lena Lodenius, som har ställt sitt arkiv till förfogande. Stort tack också till Stefan Odestedt för ljudfilerna.

Tack till Rolf Bohagen, Daniel Brandell, Oddbjörn Hedin, Karin Jonsson, Inga Lindén, Johan Mohlin, Jonas Nordin, Sara Nordin, Krister Nordström, Mikael Nyman, Erik Ohlsson, Per Sjöstrand, Jonas Skyman, Janne Sundling, Peter Wingård, Per Wikström, Erik Winnfors och Svante.

Kommentarer

Stefan Markebo, 10 februari 2007
Härligt. Jag ägnade en hel del tid åt att lyssna på telefonsvararen då det begav sig. Det jag minns bäst var när hon utgjöt sig över det allmänna moraliska förfallet i landet: ”…tjuvar och bedragare överallt, horor på gatorna, horor i hemmen; så kallade sambor”. En annan gång uppmanade hon Sveriges regering och militärmakt att hjälpa USA och Israel att stjälpa djävulens anhang, araberna, i Medelhavet.
På jobbet brukade jag lämna ringlappar till någon intet ont anande kollega. ”Det var nån som sökte dig. Ring det här numret”, och så förstås numret till Sveriges samvete, sanningens röst på lappen. Kul att titta på förändringen av ansiktsuttryck på den som ringde upp.

Svante, sign Zeke Böse, 31 januari 2008
En liten Maggan: ”Nu har homosexuella fått samborabatt på Linjeflyg! Hur ska en hederlig kristen orka leva!” Kommer inte ihåg vilket år det var, lyssnade väldigt ofta under 80-talet. Hon var välkänd på de flesta tidningsredaktionerna efter massiva kampanjer för än det ena, än det andra. Min far, journalist, sa att det mesta slängdes oläst. Tror att jag kan leta upp en gäng stenciler från hennes kampanj till förmån för elefanterna och deras skötare vid försäljningen från Skansen.

Karin Jonsson, 15 juni 2006
Även jag minns denna telefonsvarare och den kommer ibland upp som samtalsämne fortfarande efter alla år. Jag minns särskilt ”kvinnor med byst under 90 centimeter kan inte föda några A-barn och bör omedelbart sterilisera sig”. Eftersom jag själv tillhör den kategorin var den extra irriterande. Jag är ganska bra på att imitera Maggan, tycker jag själv. Hon hade ju onekligen ett ganska märkligt sätt att tala. Nu ska jag skicka sidan till dem som inte hört henne. Som bevis på att jag inte fantiserat ihop allting.

Lisa Bergman, 18 mars 2006
Hej, det var rätt kul att läsa om Margaretha Falkudd. Eftersom jag är från Örebro och har gått i samma gymnasieklass som hennes son Micke, så har hon varit en del av min ungdom. Jag minns att hon hade målat Jesus lever på deras hus, över en hel husvägg. Jag minns också att Micke var helt bilfixerad, vilket var ganska kul eftersom han skulle cykla hela tiden. Han var väl under gymnasietiden en ”raggare”. Lyssnade på Eddie Meduza och snusade hela tiden.
Jag har också hört ryktet om att hennes man fick skjuts fast jag vet inte heller om det är sant. Frågade man Micke om nånting om hans mamma, så blev han mer eller mindre som en mussla. Tack!

Daniel Brandell, 18 december 2004
Jag uppskattade mycket er artikel om fenomenet Margaretha Falkudd. Mina morföräldrar är sedan sent 70-tal bosatta i Vintrosa – lita på att jag kommer försöka pumpa dem på information nu under julhelgen! Anledningen till att jag skriver är att jag nu fått bekräftat vem kvinnan är som figurerar på baksidan till legendariska punkbandet Strebers EP Bad Boys Behind Bars från 1988 (se webbsida om Strebers). Ingen annan än nämnda Falkudd! Dessutom har bandet hittat på ett eget ”djungelordspråk”: När Maggan talar ruttnar man. Också det aningen sunkigt. Tack för ordet och fortsätt det goda jobbet med sajten.

Mikael Nyman, 17 februari 2004
…Jag kan dessutom berätta om en annan av Maggan Falkudds predikningar (som vi dagligen avlyssnade i lumpen). Då handlade det om lövsprickningen och att det var skam att man inte tog in blommor och löv i klassrummen för att barn kunde få allergiska reaktioner, något som Maggan såg som svaghetstecken och att barn behövde bli starka och de som inte klarade av lite pollen var bortklemade och kunde – ja just det….
Jag tror till och med att jag minns hennes telefonnummer i huvudet – 019 94639! Vi ringde varje dag från lumpen. Vet dessutom att hon var med topless i Lektyr (måste ha sett den när jag var hos frisören….) och där hennes man stod som fotograf på ett uppslag med läsarnas egna bilder. Hon stod i vattnet men fick hålla armen under brösten, som annars hotade att ramla ned i sjön. Bildtexten gick ut på att hon inte behövde skämmas för nåt och att en sund kropp kunde man visa upp…

Ragnar Palmkvist, 17 februari 2004
Tack för den härliga artikeln om Margaretha Falkudd! Den väckte verkligen minnen till liv. Många fester i Uppsala och Bollnäs på 80-talet förgylldes av samtal till Falkudds telefonsvarare – jag tror att jag kan numret fortfarande – 019-946 39. Otaliga citat, det ena mer häpnadsväckande än det andra, cirkulerade i vänkretsen. Ett som inte finns i artikeln lyder, vill jag minnas: ”Vit och röd och gul och svart, alla är lika har Jesus sagt. – Ja, det har han; men han har inte sagt att alla ska bo i Sverige!” Sådant och andra liknande höjdare fördjupade ens förundran inför mänsklighetens olika uttryck. Nåväl, tack för artikeln; kul!

Magnus Nilsson

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.

20 svar på “Här har du ditt liv, Margaretha Falkudd!”
 1. Måste säga att detta var en upplyftande läsning och lyssning. Äntligen en röst för alla kristna evengelister. Synd då bara att rösten har dött. Lite pissigt måste man ändå säga. Hennes underbara telefonsvarare måste vara det mest komiska jag hört sedan Jakie Arkölvs (Malexandermördaren) telefonsvarare. Som betod av tysk marschmusik och lite gammalt hat mot invandrare. Skönt med idioter som vågar vara just detta. //Johan

 2. Jag blir riktigt nostalgisk, jag ringde också som en tok till hennes telefonsvarare i min ungdom, efter att ha fått telefonnumret av en kusin på en släktmiddag, som sade att jag måste ringa och lyssna på ”det finns 3 sorters mammor ; A-mammor, B-mammor, och C-mammor – A-mammor har stora bröst och föder A-barn”.

  Många goda skratt fick jag kring 1983!

  TACK för att ni postade detta!
  /Pinglan

 3. Ser att artikeln har några år på nacken, men tack för att ni dokumenterat detta underbara fenomen.
  En bild på Margareta Falkudd och numret till hennes telefonsvarare hängde i telefonhytten på luckan när jag gjorde lumpen. Många härliga skratt blev det.

 4. jag har bott granne med henne hela mitt liv. så man har fått hört ett par predikningar av henne 🙂 R.I.P

 5. ”idag fick jag ett brev från Per Olov, som skröt över att han var homosexuell och kallade mig för sinnessjuk. HUR kan han jämföra sig med den renlärige munken. HAN, en stjärtsnusker, som sprider pesten aids. Neej! Sänd ut dem på en öde ö för att dö. Be till gud innan det är ALLDELES försent! Margaretha Falkudd, sanningens röst, sveriges samvete.” memorerat sen 1986 tror jag det var. Det där med deportation till någon öde ö var ett ganska vanligt tema.
  Personligen ringde jag i stort sett varje dag i två år. Först nu, när jag läser denna artikel, går det upp för mig varför Falkuddds telefonsvarare plötsligt tystnade en dag. Tack.

 6. TACK … för innehållet på denna nätsida – kom mig till del när jag idag 2012-10-12 googlade in Vintrosa, för att se vad som finns där – klickade in ”här” … o c h … ”Falkudd” kommer väl alla Vintrosabor ihåg från den tiden, då hon var mycket speciell och vida omtalad, gav en hel del frågetecken, ang hennes egna ”psykologiska” tankeuttalanden, sas.
  Jag har bott i Vintrosa ca 57 år (f 1944). Omkring 1970-talet, hade jag av Telia fått nästan samma tfn.nr som Falkudd … visade det sig efter en tid. Jag fick ta emot MÄNGDER felringningar, tyv.
  019-94739 var mitt tfn.nr. De alla felringarna trodde inte/trodde aldrig de ringt fel, för jag svarade ärligt med mitt förnamn Margareta … så de tog ENVIST för givet … att jag var Margareta Falkudd, fastän jag inte alls var det. De alla envisa som ringde fel nr – var svåra att övertala att de ringt FEL – trots att jag alltid ärligt upplyste dom om att dom hade tagit fel på siffrorna 6 och 7 … Det var a l d r i g trevligt med ”felringarna” … för ca 5 år sedan sa jag upp mitt telefonabonnemang med Telia, det fick vara nog, sas.

  Må så gott till er alla som läser denna s k ”ljuva” – ”Falkuddsida” !
  Tag vara på livet & ha det bra – så bra det går !
  Tack för läsvärda SUNKIT-sidan — bra samhällshistoria.
  Mvh Margareta J / Vintrosa / Örebro kommun/län.

 7. Ur mina memoarer:
  FÖRSTA MOSBOKEN – En korvgubbes bekännelser.

  APROPÅ LEOPARDMÖNSTRAT.
  Det finns ett mycket speciellt fruntimmer som heter Margaretha Falkudd som i alla tider framhållit vikten av att ha jättebröst.

  Fattade du vitsen? Vikten av jättebröst! Ha ha.

  'Hade man jättebröst så var man en A-mor som föder A-barn.'
  Vad kom det sig då att hon bara födde ett barn? Var hon måhända rädd för att nästa barn inte skulle vara 'perfekt'?

  Åter till det leopardmönstrade.
  Hon skrev ofta insändare om sin och familjens förträfflighet. En gång skrev hennes man, åtminstone var insändaren undertecknad med hans namn. Men ska sanningen fram så tror jag att det var hon själv som hade skrivit den.
  'Han' ondgjorde sig över att det inte fanns leopardmönstrade bikini-BH:s i hans hustrus storlek.
  Jag skrev en svarsinsändare som aldrig kom in i tidningen. Frispråkigheten på insändarsidan var inte så stor i början på sjuttiotalet. Så den kommer nu istället:

  Tips till Margaretha. Falkudd:
  För att få nått att stoppa dina jättepattar i, så kan du knyta ihop handtagen på ett par Domuskassar. Stoppa sedan ett bröst i varje kasse och trä sedan en arm i varje handtag. Sen kan du själv måla leopardmönster på kas-sarna. Hokus Pokus så har du en passande leopard-BH!!!

  Denna dam hade förresten en telefonsvarare där hon förkunnade vissa religiösa budskap. Emellanåt förkunnade hon andra budskap som inte var fullt så religiösa. Vi var nyfikna och ringde då och då för att höra hennes budskap, om man överhuvudtaget kom fram. Det var för det mesta upptaget. Det var tydligen många 'religiösa' som ville ha ett bibelord på vägen.

 8. Ahh, vilka minnen!! Många tack för artikel och kommentarer. Måste berätta om en av tillfällena när jag pratade med henne. Hon hade ju flyttat till ett hus precis där inflygningen går till Örebros nya flygplats. Jag jobbade där och trodde hon skulle skälla över bullret rakt över hennes huvud. Men det var inget problem, enligt henne. Hon var istället livrädd för att bo där. Varför då, frågade jag. Jo, svarade hon, för jag går så ofta topless här utanför huset och eftersom piloterna flyger precis över kåken på låg höjd så är jag rädd för att de störtar rakt ner på mig eftersom de blir så exalterade när de ser mina stora bröst…

  Kände en tjej som hade haft henne som lärarinna. Det hade varit lite ”annorlunda”, jämfört med andra lärare. Man anade ett understatement…

 9. Ja just det Margareta Falkudd, henne kommer man ihåg, hade
  som lärare i Markbacksskolan tror de va år 1972, de var många
  minnen där. Klassen vart mindre och mindre, tillslut stod hon
  väll själv i klassrummet, den ena efter den andra bytte klass, så
  tillslut hade hon inge jobb kvar. De va en tid de man inte glömmer.

 10. Oj! Jag hade aldrig hört talas om människan! Som heterosexuell antirasist som aldrig fattat detta med att homosexualitet skulle vara så konstigt så måste jag trots det hemska hon predikade ändå säga att jag känner något slags medömkan med henne och hennes familj. Tänk hur hon måste ha mått! Tuttar, svavelosande predikningar och hemmatyranneri … känns som hon är en kvinnlig Tingströms-typ som låg i krig med allt som inte var hon själv …. stackars människa. Hon måste ha varit oerhört ensam i sin elitistiska, självutnämnda universums-norm … Hjälp!

  P.S Jackie Arklöf …. se Steffo Törnqvists intervju med honom i fängelset. Arklöf sitter alltjämt inne men han har något att säga oss som vi också behöver höra om extremism i allmänhet och om sin egen resa i synnerhet. Detta har aldrig varit mer aktuellt än nu då rasism, högerextremism, homofobi och egoismen grasserar för fullt.

  Tack för denna artikel! Kanske skall man lägga en FB-knapp längst ner? Så man enkelt kan dela denna ypperliga historiska dokumentation!

  //An1

 11. Det måste ha varit jobbigt att vara Gerhard…
  De sista åren han levde (på något äldreboende tror jag), så hade han kvar telefonnumret, men istället för Gerhard Falkudd så stod Gerhard Haltudd som ägare till telefonen. Så lite stukad var han nog. 🙂
  / Martin

 12. En bit historia för oss uppväxta utan internet. Falkudds telefonsvarare, så märklig, så förbjuden och förundrande!
  Det fanns inte så mycket annat än detta och hetalinjen! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + nio =