Kategorier
Artiklar

Du har ju kallats en ny Göran Fristorp

Sångaren och gitarristen Göran Fristorp har fyllt 60 år. Göran är väl mest känd som ena halvan av duon Malta (där den andra halvan utgjordes av Claes af Geijerstam), som vann den svenska melodifestivalen 1973 med Sommaren som aldrig säger nej. Texten skrevs av Lars Forssell och musiken gjordes av Monica och Carl-Axel Dominique. Vilket dream team, egentligen. Vilka skulle motsvarigheten vara idag? Skulle Björn Ranelid skriva schlagertexter (inga jämförelser mellan Forssell och Ranelid, men i alla fall) eller Kjell Espmark? Det kanske är dags för det…

Jag minns tydligt hur jag cyklade hem från min nyskilde pappa den vårkvällen 1973, jag och brorsan hade sett melodifestivalen och skulle hem till mamma. Jag var sju år och förundrades över textraden Dina bröst är som svalor som häckar. Vad kunde det betyda?

Annars är mitt främsta minne av, eller association till, Göran Fristorp en radiointervju med Loke Martinzon tidigt, tidigt i Killinggängets karriär (det är möjligt att det till och med var före Glenn Killing i manegen). Hursomhelst, så skulle Jonas Inde intervjuas som karaktären Loke Martinzon, den mjäkigaste av menlösa dansbandssångare, och får frågan ”du har ju kallats en ny Göran Fristorp”.

– Oj, stora ord.

Jag vet inte varför det är så himla roligt, men det tycker jag att det är.

En annan minnesvärd insats med Loke Martinzon. Musik av Burt von Bolton

Varsin fanfar till Jonas Inde och Göran Fristorp!

Av Magnus Nilsson

Relaterade länkar
> Göran Fristorps webbplats

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − ett =