Kategorier
Klubb

Discjockeyer på Sunkit

Värdar för Sunkit är klubbens grundare Burt von Bolton och Magnus Nilsson. Ibland gästas klubben av andra discjockeyer, ofta med skivsamlingar som trotsar tyngd- och andra lagar.

Magnus Nilsson och Burt von Bolton i Glasgow
Magnus Nilsson och Burt von Bolton i Glasgow

Burt von Bolton och Magnus ”Ny-Magnum” Nilsson startade Sunkit i mars 1996 och är stående värdar på klubben. De har också spelat sunkadeliska skivor för glada åhörare på Hultsfredsfestivalen, på arrangemang på Kulturhuset i Stockholm, Folkets Hus i Umeå, företagspresentationer och privata fester. Burt är till vardags producent och Magnus arbetar med webbplatser.

Gäst-jockeys

Ofta gästas klubben av DJ:s eller privata entusiaster. I gästboken hittar man namn som Micke Goulos, Stefan Kéry, David Nessle, Martin Kristenson, Mats Wigerdahl, Peter Öholm, Jocke Boberg, Nisse Hansson, Joachim Tevebring, Björn Holmström och Dan Edman.

Den 2 juni 2003 hade vi Non stop dancing tanzparty, gästspelning med Mörten & Musslan, en hyllning till det västtyska undret: Frank Valdor, Max Greger och James Last med vänner.

Journalisterna Anna-Lena Lodenius och Per Wikström gästade klubbens julfest 2002 och har återvänt till samtliga julfester därefter. De har samlat märkliga julskivor i flera år och delade med sig av guldkornen i sin skattkammare. I anslutning till Anna-Lenas och Pers gästspel på Sunkit gjorde Aftonbladet Söndag ett reportage om julmusiken som gud glömde.

Anna-Lena och Per har till och med kört en påskfest med det, även i Sunkits sammanhang, smala temat påsken på skiva.

Johan Kugelberg, skivproducent i New York, var gäst-DJ den 2 september 2002.

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.