Kategorier
Klubb

Discjockeyer på Sunkit

Värdar för Sunkit är klubbens grundare Burt von Bolton och Magnus Nilsson. Ibland gästas klubben av andra discjockeyer, ofta med skivsamlingar som trotsar tyngdens och de flesta andra lagar.

Burt von Bolton och Magnus ”Ny-Magnum” Nilsson startade Sunkit i mars 1996 och är stående värdar på klubben. De har också spelat sunkadeliska skivor för glada åhörare på Hultsfredsfestivalen, på arrangemang på Kulturhuset i Stockholm, Folkets Hus i Umeå, företagspresentationer och privata fester. Burt von Bolton är till vardags producent och Magnus Nilsson arbetar med webbplatser.

Gäst-jockeys

Ofta gästas klubben av DJ:s eller andra entusiaster. I gästboken hittar man namn som Micke Goulos, Stefan Kéry, David Nessle, Martin Kristenson, Mats Wigerdahl, Peter Öholm, Jocke Boberg, Nisse Hansson, Joachim Tevebring, Björn Holmström och Dan Edman.

Den 2 juni 2003 hade vi Non Stop Dancing Tanzparty, gästspelning med Mörten & Musslan, en hyllning till det västtyska undret: Frank Valdor, Max Greger och James Last med vänner.

Journalisterna Anna-Lena Lodenius och Per Wikström gästade klubbens julfest 2002 och har återvänt till julfesterna därefter. De har samlat märkliga julskivor i flera år och delade med sig av guldkornen i sin skattkammare. I anslutning till Anna-Lenas och Pers gästspel på Sunkit gjorde Aftonbladet Söndag ett reportage om julmusiken som gud glömde. Per Wikströms stafettpinne har på senare år överlämnats till Fredrik af Trampe.

Johan Kugelberg, skivproducent, författare och curator i New York, var gäst-DJ den 2 september 2002. En ögonöppnare för riktigt obskyr loppismusik från USA.

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.