Kategorier
Artister

Wing sjunger de stora klassikerna

Hon har en röst som trotsar tyngdlagen, och en envishet som är värd all uppskattning. Wing från Nya Zeeland har gått från dröm till verklighet. Med riktigt usel sång.

Wing Han Tsang flyttade från Hong Kong till Nya Zeeland, och ganska snart började hon sjunga för pensionärer på ålderdomshem i och omkring hemstaden Auckland. Av någon bisarr anledning tyckte delar av hennes omgivning att hon borde satsa på att ge ut en skiva, och av någon sant surrealistisk anledning fick hon bidrag från Manukau kommun för att genomföra detta.

Musical Memories of Les Miserables and The Phantom Of The Opera blev Wings debut, och snart spreds ryktet om denna kvinna som totalförstörde de stora klassikerna. Inte minst har internet bidragit till att Wing blivit ett namn över hela världen. Iskrivande stund har Wing gett ut hela 15 album.

Låtar från storheter som Abba, The Beatles och Elvis Presley har hon tillfört till sin repertoar. Dancing Queen är en given stämningshöjare och Beatles-skivan är också mycket lyckad. Lyssna bara på I Want To Hold Your Hand.

Wings popularitet stiger hela tiden. Under 2007 turnerade Wing i USA. På senaste tiden har hon börjat erbjuda tjänsten att hon ringer upp och sjunger i telefonen. En kul present till den som redan har allt?

Några av Wings titlar kan du köpa i Sverige från Larry’s Corner.

Av Magnus Nilsson

Relaterade länkar
> Wings webbplats
> Manukau City Council

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.

3 svar på ”Wing sjunger de stora klassikerna”

Wing har ju även tolkat några kända jullåtar som Santa Claus is Coming to Town och Jingle Bells, resultatet är förbluffande. Såhär skrev jag i ett manus om julskivor som ännu inte kommit ut och som kanske aldrig gör det, men som jag stjäl ur när jag skriver artiklar i ämnet (vilket jag lustigt nog gör just nu, trots att det är januari):

”Det är helt enkelt ett mysterium hur en människa kan träffa så fel och betona så konstigt precis hela tiden. Att hon har en gäll asiatisk röst och uppenbarligen är van att sjunga i en helt annan sångtradition gör förstås sitt till. Hennes beundrare har jämfört henne med Florence Foster Jenkins och Mrs Miller, men sanningen är att Wing låter olik alla andra.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × 5 =