Den legendariske William Clauson är, som tidigare meddelats, i Sverige. Han har bland annat besökt sin barndoms Viskafors och där gjort ett bejublat framträdande. Genom Youtube kan vi ta del av hur det lät och såg ut. I Skräddaren i Sätila visar sig William Clauson i högform:

Man kan ju ägna en tanke åt att William närmar sig de åttio, men inte verkar han det minsta ringrostig.

I hembygdsnostalgiska Jag har rötterna i Viskafors når han kanske inte de riktigt stora höjderna, men det kan man väl inte heller begära. Låten är inte av den digniteten.

William Clauson föddes i USA, men bodde under några år i barndomen i Viskafors. Viskafors ligger i Borås kommun, har knappt 4000 invånare och ett förflutet som bruksort inom textil- och däckindustrin. Se där, vad man kan lära sig på Wikipedia 😉

Svänger du förbi nöjesparken High Chaparral i sommar? Då har du chansen att uppleva William Clauson, han uppträder i denna ganska osannolika miljö fram till den sista juli.

Av Magnus Nilsson

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.

2 svar på “William Clauson i högform”
  1. Var det inte William Clauson som hade den mexikanska restaurangen El Sombrero på Drottninggatan i Stockholm i slutet av 60-talet, början av 70-talet? Han var ju med mycket överallt, i Hylands Hörna osv , om det är samma kille. Otroligt att han lever fortfarande!

    En underbar sida det här, upptäckte den idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =