Kategorier
Klubb

Vad händer med Sunkit?

Sunkit har lagt klubbverksamheten på is. Men det betyder inte att vi lagt ned Sunkit. Efter att ha hämtat andan efter femton år på Bröderna Olsson, så kan man säga att vi är på väg tillbaks.

Det här är läget för Sunkit:

  • Vi har ingen klubbverksamhet för närvarande. Det betyder att vi inte spelar skivor någonstans.
  • Den här webbplatsen finns kvar. Vi har tänkt att gjuta nytt liv i webbtidningen Sunkit.com, men behöver göra några förbättringar på tekniken bakom.
  • Vi har skapat en kanal på Youtube, vilket i praktiken betyder att vi lagt upp några filmklipp – dels från Sunkits 12-årsjubileum på Debaser 2008 (med Kerstin ”Banana” Bylén och Sixten Jansson), dels från Johnny Bode-sällskapets firande av Johnny Bodes 100-årsdag. Adressen är http://www.youtube.com/user/sunkitvideo.
  • Vi kanske gör mer saker framöver. Inte på samma sätt som vi gjorde under våra första femton år, men när vi blir sugna igen så kommer vi säkert att göra väsen av oss. Vi kan inte berätta mer om det just nu.
  • Man kan fortfarande köpa skivor ifrån Sunkits affär.
  • Vi finns på Facebook, där många med liknande intressen tipsar om artister och diskuterar Sunkit-relaterade saker. Häng med på det. Adressen är http://www.facebook.com/sunkadelica.

Vi har varit ganska tysta sedan sista gången på Bröderna Olssons. Det har varit lätt att tro, att vi lagt ned Sunkit. Det har vi alltså inte gjort, utan vi har upphört med konceptet att spela skivor en gång i månaden i källaren på Bröderna Olssons. (Och för att det inte ska råda någon tvivel: Det finns absolut ingen konflikt med Bröderna Olssons bakom detta. Vi har bara tröttnat.)

Hoppas att du vill följa med oss på våra kommande femton år.

Ett tips: Det har på senare tid startats två klubbar (som vi känner till) med liknande musikalisk inriktning. I Malmö heter klubben Sunkadelic och i Eskilstuna finns Så mycket sämre.

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 7 =