Kategorier
Klubb

Sunkits julfest den 20 december 2010

Sunkits julfest är en tradition lika inarbetad som Kalle Anka på julafton. Den 20 december gästades vi av julskivesamlarna Anna-Lena Lodenius och Fredrik af Trampe. Ahrvid Engholm rapporterar.

Gäster vid skivspelarna var Anna-Lena Lodenius och Fredrik af Trampe. Hustomtar och discjockeyer var Burt von Bolton och Magnus 'Ny-Magnum' Nilsson.

[Uppdaterat] Dagen efter julfesten skrev stammisen Ahrvid Engholm följande rapport:

Igår måndag var det Sunkits traditionella julfest. Trots kylan mötte ett så småningom knökfull kultmusikklubb upp, inkl Daniel som kört ända från Luleå; vi kom att snacka en del om roliga dialekter. Var trött pga sömnbrist men kastade mig över skinkan och senapen vid bardisken, som faktiskt inte hann rymma förrän den var upppäten. Trampe och Anna-Lena langade julskivor.

Jag hade med mig låneläsplattan som jag demade för intresserade. Martin bjöd på öhl (flera st under kvällen, faktiskt) och efter ett tag samlades ett gäng i inre rummet.

Bland annat DJ:arna , Magnus och Burt tog över det efter kl 22 , Anna-Lena och Trampe, den senare måste gå efter ett tag då han hade någon uppsats. Pirko och Anna som var nya bekantskapar; den senare tillfälligt hemma från Indien, där hon annars numera bodde. Danne var kul att se (vi snackade en del om sf-film och -TV-serier) och Martin var på plats med värmeisolerande helskägg. Vi snackade en del om sista Kapten Stofil, och hans fantastiska artikel om porrklubbsägaren och missnöjespolitikern Asta Gustafsson. Det var nog en och annan till (t ex Zarah-sångaren Mattias Enn, som var förbi ett tag), samt många av de Vanliga Misstänkta man ser på denna kultmusikklubb.

Även om jag pga trötthet då och då funderade på att gå hem, blev det inte så. Det började komma igång en massa skakande gående på (någon sorts dans) och vid i alla fall några tillfällen skakade jag också en smula på labbarna. Hängde kvar till stängning, kl 01, med den obligatoriska ringdansen till en Lasse Berghagen-melodi.

Nu var jag faktiskt mer än lovligt hängig så hem skulle jag. Men jag vet att Martin, Anna-Lena, Danne och flera (Daniel var nog med) gick på Kvarnen för litet Nachspiel.

En närande och witter och motionsbefrämjande julfest!

Inför julfesten skrev Anna-Lena Lodenius så här om den då stundande julfesten på sin blogg om julskivor:

Så var det snart dags för årets Jul-Sunkit. Spelar liksom förra året med Trampe och datumet är i år som oftast sista måndagen före jul, alltså den 20:e december. Hjärtligt välkomna till Bröderna Olsson alltså, alla som älskar udda, konstiga, lustiga, ovanliga och mer eller mindre njutbara julskivor.

I år utlovas t ex liveversionen av Lotta Engbergs och Sven Wollters uppskattade nyinspelning av Fairytale of New York, Klasse Möllbergs orytmiska julrapp, Loa Falkmans insjungning av Bella Notte från Lady och Lufsen och mycket mer.

Tid 20/12 2010, kl. 20.00-01.00.
Plats Bröderna Olssons, Folkungagatan 84, Stockholm. T-bana: Medborgarplatsen.
Övrigt Ålder 20 år. Fri entré.

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.

Ett svar på ”Sunkits julfest den 20 december 2010”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + fyra =