Kategorier
Artister

Ricky Bruch med knivar, abborrar och ädlare delar

På baksidan av en 42 gånger 60 centimeter stor plansch i tidningen Poster fick Ricky Bruch beskriva sin karriär med egna ord. Det var att öppna alla luckor till ett tusenkonstnärskap. Sunkits Henrik Martinell rapporterar.

Det var någon gång under 1980-talet som Ricky Bruch fick fria tyglar från magasinet Poster att fylla ett uppslag om sig själv.

Muskulös och klädd i ett litet stycke gepardskinn – som med nöd och näppe täckte de ädlare delarna – och en knivslida vid midjan. Samt att han trampar på en liten abborre med kniv i.

Så fotades Ricky. I studio. Framför ett gäng krukväxter och en repstump. Texten kröntes med orden:

”STORY’N TILL SUPERPOSTERN
Här skriver Ricky Bruch själv om Ricky Bruch
Unikt för Poster!
Ricky Bruch
En svensk Tarzan”

Han skrev en hel del om sina idrottsliga prestationer och rekord, men även om alla saker han hunnit med vid sidan av idrotten.

”Bland annat har jag skrivit dikter och gett ut en bok – Kropp och själ – som jag hellre signerar, än alla de tusentals autografer jag får titt och tätt.”

Dessutom avhandlade han kortfattat sin musikkarriär, som Sunkit skrivit om tidigare i artikeln Mej fångar ingen brud – sanningen om Ricky Bruch på Svensktoppen:

”Har även försökt mig på att sjunga in en skiva. Det var Mej fångar ingen brud – och det stämmer ju ganska bra. Tyvärr hade jag ingen bra manager, annars var inte skivan så dålig heller.”

Vidare skrev Ricky att han – när han inte jobbar med föredrag – jobbar med…

”… diskotek (har själv en fin anläggning, som till och med Sveriges Radio kunde använda direkt vid mina skivprogram två nyårshelger i följd) och en icke föraktlig skivsamling. Ja, jag har till och med ett inregistrerat varumärke – Risky’s Diskustek.”

Ricky nämnde även att han vid tillfället hade filmkontrakt på tre filmer, men att han dittills bara hade gjort en: Även änglar kan slå en rak höger.

”Det var rätt kul att filma. Andra filmen hade inte samma regissör och jag blev grundlurad av att man sålt optionsrätten till bolag utan min vetskap. Hoppade av i Istanbul…”, skriver han.

Någon spalt senare skrev han om sin gedigna samling vinyler:

”Nu är mitt största intresse vid sidan av idrotten helt koncentrerad på musiken och jag undrar om det finns många som har en större skivsamling.”

Foto

Tidningen Poster/Henrik Martinell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × ett =