Kategorier
Artiklar

Julmusiken du inte visste fanns – Anna-Lena Lodenius och Fredrik af Trampe är tillbaks i radion

Julmusiken du inte visste fanns – det har blivit en signatur för Anna-Lena Lodenius och Fredrik af Trampe. Dan’ före dopparedan’ får vi höra resultatet av deras senaste djupdykning i havet av julskivor – i Sveriges Radio P4.

Journalisterna Anna-Lena Lodenius och Fredrik af Trampe är vana från sitt yrkesliv att göra research och att gräva i arkiv. Vid sidan av denna gärning så letar de också flitigt i gamla skivbackar, inte minst efter synnerligen underliga julskivor.

Efter att Anna-Lena och Fredrik under många år varit ett stående inslag på Sunkits julfest, så tänker du kanske att marknaden för just märkliga julskivor borde vara tömt vid det här laget. Icke. Det tycks som att udda och bortglömd julmusik är en aldrig sinande källa – det gäller bara att hitta guldkornen.

Det har Anna-Lena och Fredrik gjort, även i år.

Söndagen den 23 december – alltså dan’ före dopparedan’ – sänds årets upplaga av Bland lutfisk, cowboys och Hawaiitomtar – julmusiken du inte visste fanns i Sveriges Radio P4. Knäpp på radion klockan 17 och njut av julens nyfunna fynd och klassiska favoriter.

Liksom många tidigare år var Anna-Lena Lodenius och Fredrik af Trampe gäst-discjockeyer på Sunkits julfest den 6 december på Södra Teatern. Vi hoppas förstås att de återvänder när Sunkit med stor sannolikhet även 2019 firar jul.

Håll ögon och öron öppna.

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 2 =