Kategorier
Artister

Caroline Williams

Skrev låtar till Streaplers. När hon var nio år gammal.

Caroline Williams (omslagsfoto: Chris Hilli)Caroline Williams framför på en singel (SweDisc SWES 1233) två sånger av egen penna, Tala inte om det för din mamma och Grannens hund och grannens katt. Inte så illa, med tanke på att fröken Williams inte kan vara mycket mer än omkring åtta år gammal vid tiden för inspelningen. Caroline Williams kallades "underbarnet" och vid 9-års ålder skrev hon låtar till bl.a. Streaplers.

Caroline Williams föddes 1959, mamman är svensk och pappan var från Nya Zealand. Caroline skrev sin första låt när hon var sju år; Du ska få en blomma av mig. Eftersom pappa Trevor arbetade på Sveriges Radio, så uppträdde Caroline på någon sorts tillställning där och hennes talang upptäcktes då av Roger Wallis, ägare av Green Light Records (under en tid ordförande för SKAP, Sveriges kompositörer av populärmusik). I december 1968 debuterade Caroline med egna visor i teveprogrammet Timmen med Åke Falck och det blev omedelbart succé. Hon började nu turnera och spela in skivor. Dessutom spelade både Streaplers och November in låtar av Carolines penna.

Efter att Carolines pappa, Trevor Williams, avled 1970 gjorde hon ett tioårigt uppehåll från musiken. Under 1980-talet medverkade hon i musikaler och kabaréer och har sedan dess uppträtt som jazzvokalist.

Caroline Williams är bosatt i Solna och är idag åter verksam som sångerska, främst inom bluesgenren. Läs mer på Caroline Williams webbplats.

Omslagsfotot är taget av Chris Hilli (publicerat med tillstånd av Chris Hilli).

Diskografi

Caroline Williams
Tala inte om det för din mamma
Grannens hund och grannens katt
SWEDISC 1968
Caroline Williams
Den lilla fågeln
Allesammans nu (All together now)
SWEDISC 1968
Caroline Williams
Dalarna
Små Fåglar
SWEDISC 1969
Caroline Williams
Mary and the moon
Små Fåglar (engelsk version)
SWEDISC 1969
Streaplers
Lilla Marianne
LP-spår 1970
November
Kom lek att vi är barn igen
1970
Caroline Williams & Spectre
These Boots Are Made For Walking
På samlings-LP:n Mekano Christmas Party 1985 (Mekano M2). Producerad av Janis Bokalders

Av Magnus Nilsson

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.

6 svar på ”Caroline Williams”

Var på loppis i Noord i Amsterdam häromdan, där man ofta kan göra skivfynd. Så även denna gång – i en försäljares Beatlesfack stod så singeln ”All Togeather Now” (som det är felstavat på omslaget) med svenska Caroline Williams – singeln som endast gavs ut i Nederländerna (inte bara i Holland – Nederländerna har 13 landskap till! Landet har alltid hetat Nederländerna) av nån anledning.
På baksidan finns hennes egenkomponerade ”Mary & The Moon” som på alla sätt är en mycket bättre låt än den av Lennon/McCartney!

OLGA SOH 30, Nederländerna 196?

Vill också tillägga att Caroline Williams finns representerad i ”Stora Schlagerboken” med fullständig diskografi innan 1975.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − sex =