Lill-Babs: Karl XII (detalj från skivomslag)

Sunkits Ahrvid Engholm hyllar Lill-Babs med att gräva i de mer obskyra delarna av ikonens historia. Snacka om artist med bredd.

Medierna har varit fulla av hyllningar av den nyligen avlidna Barbro Svensson, mer känd som Lill-Babs. Men sorgligt bortglömda är hennes lysande insatser inom mindre uppmärksammade vrår av modern musik.

Tidigare är hennes äventyr i Norge – Juksemaker pipelort – noterat…

Men närmare undersökningar av videoala interwebtjänsten Dintub – ibland kallad Youtube – renderar i följande klämmiga lillbabsdängor:

Här sjunger vår mytologiska siren om att vi måste ät mer frukt – frukten av hennes arbete var nog ett och annat Gravensteiner från relevant fruktpropagandainstitution:

Yes, Mr Superman skulle kanske heta Ja, Herr Supermann då det är på tyska – men, är det Titanen från Krypton som avses? (Osäkert):

Kloka medicinska råd erhålls i Plåster på såren – ty det är väl känt att sår bör behandlas genom att man applicerar något så att läkning kan ske:

Det kulinariska får sin befogade lillbabsbehandling, med en måltidsrekommendation innefattande Korv, bröd och potatismos:

Ja, och så har vi förstås fru Svenssons djupa intresse för rikets historia – och inte minst karln Karl XII som står och pekar finger i Kungsträdgården:

Dessa musikaliska bedrifter är kanske inte så mångomsjungna som andra av järvsöstintans tyngre repertorelement, men för den skull ändock värda att hedra!

2 svar på “Även Lill-Babs obskyra sidor är värda en plats i solen”
  1. Man är en smula stolt att äga Lill-Babs singel ”Alltför många gånger” (1967), för på etiketten (Polydor KFF 699) står det ”EJ FÖR FÖRSÄLJNING”. Söt bild på en lite tankfull Lill-Babs på omslagets framsida. På dess baksida står det ”GRATTIS! HÄR ÄR SKIVAN DU VUNNIT I FLAGGSPELET.” Tävlingsarrangör var varumärkena för två klassiska svenska frukostflingor: Kalas-Puffar och Fras-Kuddar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 + 7 =