Kategorier
Artister

Även Lill-Babs obskyra sidor är värda en plats i solen

Sunkits Ahrvid Engholm hyllar Lill-Babs med att gräva i de mer obskyra delarna av ikonens historia. Snacka om artist med bredd.

Medierna har varit fulla av hyllningar av den nyligen avlidna Barbro Svensson, mer känd som Lill-Babs. Men sorgligt bortglömda är hennes lysande insatser inom mindre uppmärksammade vrår av modern musik.

Tidigare är hennes äventyr i Norge – Juksemaker pipelort – noterat…

Men närmare undersökningar av videoala interwebtjänsten Dintub – ibland kallad Youtube – renderar i följande klämmiga lillbabsdängor:

Här sjunger vår mytologiska siren om att vi måste ät mer frukt – frukten av hennes arbete var nog ett och annat Gravensteiner från relevant fruktpropagandainstitution:

Yes, Mr Superman skulle kanske heta Ja, Herr Supermann då det är på tyska – men, är det Titanen från Krypton som avses? (Osäkert):

https://youtu.be/0WvF37riul4

Kloka medicinska råd erhålls i Plåster på såren – ty det är väl känt att sår bör behandlas genom att man applicerar något så att läkning kan ske:

Det kulinariska får sin befogade lillbabsbehandling, med en måltidsrekommendation innefattande Korv, bröd och potatismos:

Ja, och så har vi förstås fru Svenssons djupa intresse för rikets historia – och inte minst karln Karl XII som står och pekar finger i Kungsträdgården:

Dessa musikaliska bedrifter är kanske inte så mångomsjungna som andra av järvsöstintans tyngre repertorelement, men för den skull ändock värda att hedra!

Ett svar på ”Även Lill-Babs obskyra sidor är värda en plats i solen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tjugo − femton =