Kategorier
Blogg

The Ukulele Orchestra of Great Britain – i mars spelar de i Stockholm

När The Ukulele Orchestra of Great Britain återvänder till Stockholm väntar sånger, visslingar, berättelser och humor. Och ukulele.

Du som uppskattar kombinationen musikalisk finess, humor och ukulele bör överväga att besöka Scalateatern den 5 eller 6 mars. Då kommer nämligen The Ukulele Orchestra of Great Britain åter till Stockholm för två spelningar.

Ja, bor du inte i Stockholm har du också möjligheten att uppleva bandet. Den 4 mars spelar de på Uppsala Konsert & Kongress och den 7 mars på Lorensbergsteatern i Göteborg.

The Ukulele Orchestra of Great Britain bildades redan 1985. Som man kan ana av namnet, så står både instrumentet ukulele och klassisk brittisk underfundig humor i fokus. Orkestern vrider och vänder på kända låtar och förväntningar. Theme from Shaft, Silver Machine och Anarchy in the UK finns med på den breda repertoaren.

Ukulele är kanske inte det instrument som står högst i rang, men The Ukulele Orchestra of Great Britain lever inte enbart på den komiska effekten av att spela till exempel Wagner på fyrsträngat. Bandet gör mycket mer av sina framträdanden.

Läs mer om dem på The Ukulele Orchestra of Great Britains webbplats.

Foto: Kirill Semkow 2013

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 − tre =