Kategorier
Klubb

Sunkit gör comeback och Södra Teatern blir klubbens nya hem

De kunde inte hålla sig från att ge stockholmarna den musik som gudarna helst vill glömma. Nu kickar klubben Sunkit igång igen, med Södra Teatern som fast adress. Premiären firas med Lena Junoff, primadonnan från Hisingen, som sjunger och lagar snittar.

Klubben Sunkit har sedan 1996 varit ett vattenhål för udda och bortglömd populärmusik. Fram till och med 2011 huserade klubben i källaren hos Bröderna Olssons i Stockholm. Men sedan slog grundarna, DJ-duon Burt von Bolton och Magnus ”Ny-Magnum” Nilsson av skivspelarna och lade ned klubben. Men en liten öppning för framtida fortsättning fanns redan då.

Nu lägger Sunkit in en ny växel och flyttar klubben till Södra Bar på Södra Teatern i Stockholm.

– Det har varit bra med en paus, säger Magnus Nilsson. Det kändes efter drygt 15 år som att vi blivit fångar i vår egen form. Nu har vi ny energi och känner också att vi är fria att göra saker på andra sätt än tidigare.

Första torsdagen i kvartalet är Sunkits nya dag

Sunkit kommer nu att husera på Södra Bar en gång i kvartalet. Fortsättningsvis är det den första torsdagen i kvartalet som gäller och Burt von Bolton ser en ny epok födas:

– Vi har kört här några gånger på Stockholm Comedy Festival och det har varit himla roligt, säger han. Vi vill också betona att vi fortfarande är bästa vänner med Bröderna Olssons, så det finns inga konflikter bakom flytten.

Debut för Sunkit är torsdagen den 2 oktober 2014. Då firas också releasen av boken Lena Junoff – primadonnan från Hisingen av Bo Sjökvist och Pontus Lundkvist (Kartago). Då får vi träffa huvudpersonen själv, Lena Junoff, och enligt ryktet ska hon visa Stockholmspubliken hur man lagar snittar. Och sjunga.

Ett svar på ”Sunkit gör comeback och Södra Teatern blir klubbens nya hem”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 9 =