Kategorier
Klubb

På Södra Teatern slås ett slag för svensk schlager – och vilket slag det blir

Nu på torsdag kommer Sunkit tillsammans med Ekmansällskapet och Vax Records att slå ett slag för svensk schlager. Det kommer att bli en kväll att berätta om för barnbarnen.

Torsdagen den 29 januari 2015 kommer att etsas in i svensk populärkulturell musikhistoria som dagen då Ekmansällskapet, Sunkit och Vax Records tog tag i tidig svensk schlager och lyfte fram de enastående kvaliteter som gör låtar och artister odödliga.

Kom till Södra Bar och var en del av något väldigt ovanligt; generationer som möts, intressen som bryts, champagnekorkar som… flyger mot Södra Teaterns kristallkronor!

Vi samlas kring det faktum att Vax Records släpper en diger skivbox med låtarna som formade den svenska schlagern – Så började det. Vi har bjudit in artisterna som medverkar på boxen som våra gäster. Vi kan förstås inte lova något, men de som tackat ja i skrivande stund är:

  • Towa Carson
  • Britt Damberg
  • Carli Tornehave

Ser väl ut som ett dream team?

Cecilia Thorngren sjunger

Dessutom kommer Cecilia Thorngren (bilden) att uppträda. Cecilia framför några guldkorn ur svensk schlagerhistoria, sånger som Alice Babs, Ulla Billquist, Anita Lindblom med flera lanserat före henne.

Cecilia Thorngren har du annars hört tillsammans med Trio mé Bumba, Monica Nielsen och Eldkvarn. Denna kväll står Claes von Heijne (piano) och Erik Fridell (dragspel) för ackompanjemanget.

Sunkit spelar skivor

Bakom skivspelarna hittar du Burt von Bolton och Magnus ”Ny-Magnum” Nilsson från Sunkit. Som spelar både lite mer ”normal” musik än du är van vid från klubben, men som självklart också gräver långt ned i skivbacken för att hitta guldkornen som svensk schlager inte brukar förknippas med.

Du vill inte missa det här!

Läs mer här.

Av Magnus Nilsson

Magnus "Ny-Magnum" Nilsson är en av grundarna till Sunkit. Han är verksam som digital strateg i Stockholm.

2 svar på ”På Södra Teatern slås ett slag för svensk schlager – och vilket slag det blir”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 1 =